Fem bilar som maxar din sommar

Sommaren har precis gjort entré och för många väntar nu ännu ett år med hemester. Under ledigheten är det många som planerar att ge sig ut på vägarna och jakten på den perfekta sommarbilen är redan i full gång. Bilhandlaren Kamux tipsar om fem klassiska modeller som fångar den svenska sommaren på bästa sätt efter dina behov.

Under den rådande situationen har allt fler fått upp ögonen för att resa inom Sverige. Att välja rätt bilmodell som kommer ge dig den ultimata sommaren på vägarna är därför viktigare än någonsin. Oavsett om du ska vandra eller ta det lugnt på stranden så finns det bilmodeller som passar extra bra för just dina planer. För att hjälpa dig på vägen reder Kamux nu ut bildjungeln med sina topp fem bilmodeller för sommaren.

– För att se till att man får den perfekta bilen gäller det att man är påläst och verkligen funderar på vilka behov man kommer att ha. Det kan även vara fördelaktigt att jämföra många olika modeller för att ta reda på vad just du prioriterar. Det bästa tipset är däremot att ta hjälp av en expert, det kommer spara köparen massvis med tid, säger Tommi Iiskonmäki, vd Kamux Sverige.

 

Topp fem sommarbilarna 2021:

För sommarfantasten

För dig som drömmer om att känna vinden i håret när du kör på vägarna i sommar. Det behöver inte kosta en förmögenhet att köra en Cab. Mazda MX-5 ger dig möjlighet att till fullo njuta av den svenska sommaren. Med taket nedfällt kommer du välja att ta omvägen hem för att få köra lite längre i den här bilen.

Tips: https://www.kamux.se/begagnadebilar/mazda/mx-5/yrg824

För kompisgänget

Detta är en modern klassiker som aldrig lämnar någon besviken. Samla vännerna, hund och katt och in med all packning som behövs för att köra till närmaste sommarstuga. Det blir inte en tråkig stund i en Multivan. Perfekt för längre roadtrips med hela gänget samlat.

Tips: https://www.kamux.se/begagnadebilar/volkswagen/multivan/lzg768

För sol och bad

Glöm det eviga letandet efter rymliga parkeringsplatser i sommar. Med Volkswagen Polos nätta storlek får du plats överallt. Fungerar utmärkt för soldyrkande dagsutflykter till Lommas vita stränder i Skåne eller för en glass bland båtarna i Vaxholm. Bilen rymmer dessutom betydligt mer än du tror!

Tips: https://www.kamux.se/begagnadebilar/volkswagen/polo/jxz745

För barnfamiljen

Om det är något vi alltid kan vara säkra på så är det trofasta Volvo. Den klassiska familjebilen håller hela familjen trygg och bekväm på vägarna i sommar. Bilen sväljer all packning i ett svep utan att behöva trängas bland barnvagnar och solstolar i baksätet.

Tips: https://www.kamux.se/begagnadebilar/volvo/v90/pkg078

För vildmarken

Om det är närhet till naturen, vandring och jakt som står på agendan i sommar så behöver du en bil som klarar underlaget. En fyrhjulsdriven jeep tar dig hela vägen till din destination utan att du behöver fastna. Så ta med dig campingutrustningen och känn dig lugn med att bilen tar dig tryggt ut på nya äventyr.

Tips: https://www.kamux.se/begagnadebilar/jeep/compass/nth863

 

För mer information, kontakta:

Tina Dahl
Communications, Kamux
Telefon: 070 325 01 21
E-mail: tina.dahl@kamux.se

Om Kamux

Kamux är en affärskedja, specialiserad på handel med begagnade bilar och relaterade tjänster, som vuxit snabbt. För att kunna ge kunderna den bästa upplevelsen var som helst och när som helst kombinerar Kamux internethandel med ett utbrett butiksnät. Förutom via digitala kanaler är företaget verksamt med 79 butiker i Finland, Sverige och Tyskland, varav 21 butiker i Sverige. Sedan starten har företaget sålt över 300 000 begagnade bilar, varav 60 657 såldes under 2020. Kamux redovisade för år 2020 en omsättning om 724,1miljoner Euro. Omvandlat till heltidsanställningar sysselsatte Kamux i genomsnitt 713 personer under 2020. Företagets aktie är listad på Nasdaq Helsingfors. Läs mer om Kamux Corporation på www.kamux.com (på engelska).