Kamux butik nr. 16 öppnar i Karlskrona (pressrelease)

Kamux trappar upp sin expansion i Sverige: butik nummer 16 öppnar i Karlskrona

Kamux, ett företag specialiserat på försäljning av begagnade bilar, utökar sin verksamhet i Sverige ytterligare genom att öppna ännu en butik, denna gång i Karlskrona. Öppningen kommer ske under första kvartalet 2019.

Snabb expansion
“Jag är begeistrad och stolt att kunna informera om ännu en butiksöppning i Sverige. För närvarande har vi 12 butiker men inom kort kommer vi ha ett utbrett nätverk av totalt 16 butiker i Sverige. Butiken i Varberg öppnar redan i början av december medan butikerna i Norrtälje och Karlskrona kommer öppna under första kvartalet 2019. Till följd av tillståndshantering kommer Göteborgsbutiken öppna i mars-april, något senare än vad vi hade hoppats på. Det råder ingen tvekan om att det är en tuff utmaning att öppna så många butiker på så kort tid men Kamux fantastiska anställda klarar det,” säger Robin Toss, vd på Kamux AB.

“Karlskrona-butiken kommer ligga i ett livligt bilhandelsområde och läget är det absolut bästa med smidig åtkomst för kunder i området,” fortsätter Robin Toss.

Nätverket av butiker tätnar
Kamux butik i Karskrona kommer ligga endast 100 kilometer från Kamux butik i Växjö, vilket innebär ett tätare nätverk av butiker. Antalet bilar i den nya butiken kommer ligga på runt 110, men samtliga Kamux bilar i Sverige kommer vara tillgängliga för kunderna samt möjligheten till fri hemleverans.

Snabb tillväxt internationellt
“Kärnan i vårt affärskoncept är kombinationen av fysiska butiker och digital närvaro. Den digitala plattformen skapar transparens och möjliggör en jämförelse av tillgängliga alternativ och priser. I butikerna får kunderna hjälp av våra professionella säljare och betjänas ansikte mot ansikte, vilket är mycket uppskattat. Vi är oerhört glada över hur väl vårt koncept tas emot av våra kunder och till följd av det växer vi internationellt och utökar vårt nätverk ytterligare,” säger Olli Kilpi, Director of International Business, Kamux.

Nyanställning av personal
“Kamux erbjuder ett unikt träningsprogram där nyanställda får möjligheten att lära sig yrket såväl som skaffa sig kunskaper i kundservice. Att anställa lokalt är viktigt för oss. Vi vill stötta kommunerna genom att anställa på plats. Vi kommer inom kort börja rekrytera Karlskronas säljteam. Det viktigaste är att ha rätt attityd; med andra ord är tidigare erfarenhet av bilförsäljning inte nödvändig,” säger Robin Toss.

Mer information:

Robin Toss, Kamux AB, vd, tel. +46 702 807 057

Olli Kilpi, Kamux Corporation, Director of International Business, tel. +358 40 674 1032

Kamux Corporation är en kedja specialiserad på försäljning av begagnade bilar och relaterade tjänster, som vuxit mycket snabbt. Den första bilbutiken öppnade 2003 i Tavastehus i Finland. Företaget har sedan dess vuxit till 44 bilbutiker i Finland, tolv i Sverige och tre i Tyskland. Sedan starten har företaget sålt mer än 190 000 begagnade bilar, varav 40 957 såldes under 2017. Kamux omsättning uppgick 2017 till 454,9 miljoner Euro. 2017 hade Kamux i genomsnitt 418 anställda på heltid. Kamux aktier är listade på Nasdaq Helsinki-börsen.

www.kamux.com