Kamux fortsätter sin expansion i Sverige

Kamux Corporation Pressmeddelande, 19 juni 2018, 12:00

Kamux fortsätter sin expansion i Sverige: Den 13 bilhallen öppnas i Göteborg. Dessutom flyttar butikerna i Uppsala och Norrköping till större lokaler

Kamux, ett företag som specialiserar sig på försäljning av begagnade bilar, fortsätter med sin starka tillväxt. Kamux utökar nu sin verksamhet i Sverige genom att under sista kvartalet 2018 öppna en ny anläggning i Göteborg. Dessutom flyttar Kamux-butikerna i Uppsala och Norrköping till större lokaler.

Utökat nätverk av bilhallar

“I och med bilhallen i Göteborg stärker vi ytterligare vår position på den svenska marknaden. Göteborg kommer bli Kamux trettonde bilhall i Sverige. Jag är mycket glad över vår expansion i Sverige,” säger Robin Toss, svensk VD.

Göteborg är med sina 600 000 invånare Sveriges näst största stad, och räknar man in kranskommunerna kommer man upp i ca en miljon invånare. Göteborg är en viktig universitets- industri och finansstad.

“Vi hittade en utmärkt lokal för vår bilhall på Kungälvsleden. Inledningsvis kommer det finnas en försäljningschef och fyra säljare som betjänar kunder i Göteborg. Totalt sett kommer vi ha 1 740 kvadratmeter till vårt förfogande. Det innebär att vi kommer ha plats för ca 120 bilar”, fortsätter Toss.

Flytt till större lokaler i Norrköping och Uppsala

Större bilhallar i Norrköping och Uppsala kommer innebära en ytterligare expansion av Kamux verksamhet i Sverige, eftersom de nya lokalerna är större än befintliga lokaler. De är också bättre lämpade för bilförsäljning och mer överensstämmande med Kamux affärsmodell. Den framtida bilhallen i Norrköping ligger på Koppargatan och beräknas öppna i maj 2019. Bilhallen på Bolandsgatan i Uppsala väntas öppna i slutet av innevarande år.

“Den viktigaste anledningen till att vi byter lokaler är att vi vill komma närmare våra kunder. De större lokalerna kommer befinna sig i pulserande affärsområden och därmed kan Kamux bättre betjäna sina kunder”, säger Robin Toss.

“Expansionen innebär också att vi kommer kunna erbjuda våra kunder ett större utbud av bilar. Kamux koncept går ut på att hela lagerbeståndet om 650 bilar är tillgängligt för kunderna, oavsett var eller hur de väljer att handla. Vårt urval av bilar i Tyskland är också tillgängligt för våra svenska kunder. Vi har levererat bilar hem till kunder ända sedan vi öppnade i Sverige”, säger Olli Kilpi, Director of International Operations på Kamux.

Kamux anställer fler säljare

“Eftersom vi är ett växande företag anställer vi kontinuerligt ny personal, framför allt nya säljare. Vi strävar efter att vara en bilfirma där våra kunder tycker det är enkelt och bekvämt att handla, så vi satsar mycket på att utbilda våra säljare. Rätt inställning är väldigt viktigt och tidigare erfarenhet av bilförsäljning inte väsentligt,” säger svensk VD Toss.

För mer information:

Robin Toss, Kamux AB, svensk VD, tel. +46 702 807 057

Olli Kilpi, Kamux Oyj, Director, International Operations, tel. +358 40 674 1032

Kamux-koncernen är en butikskedja, specialiserad på försäljning av begagnade bilar och relaterade tjänster, som vuxit snabbt. Kamux första bilhall öppnade 2003 i Tavastehus i Finland. För närvarande har företaget 42 bilhallar i Finland, 11 i Sverige och två i Tyskland. Sedan företaget grundades har det sålt över 170 000 begagnade bilar varav 40 957 såldes under 2017. År 2017 uppgick Kamux omsättning till 454,9 miljoner Euro. År 2017 var i genomsnitt 418 personer anställda på heltid på Kamux. Aktien är listad på Nasdaq Helsingfors-börsen.

www.kamux.com