Kamux fortsätter sin expansion i Sverige – 17e butiken öppnas i Helsingborg (Pressrelease)

Kamux, ett företag specialiserat på försäljning av begagnade bilar, fortsätter sin starka tillväxt. I Sverige utökar Kamux sin verksamhet i och med öppnandet av en butik i Helsingborg under sommaren 2019.

Nätverket av butiker tätnar i södra Sverige

“Butiken i Helsingborg kommer bli Kamux 17e bilhall i Sverige. Vårt nätverk av butiker i södra Sverige tätnar därmed. Det är nämligen bara 140 km från Helsingborg till butiken i Varberg,” säger Robin Toss, vd på Kamux Sverige.

Helsingborg är den åttonde största staden i Sverige med 143 000 invånare och räknar man in närliggande kommuner uppgår invånarantalet till ca 300 000 människor. Helsingborg är den plats i Sverige som ligger närmast Danmark, vilket innebär att det är en livlig stad med mycket trafik mellan länderna.

Placering i hjärtat av ett bilhandelsområde

“Kamux butik i Helsingborg kommer ligga i ett välbesökt bilhandlarområde. Detta ger oss en utmärkt möjlighet att komma närmare våra kunder. Den stora uppställningsytan utanför butiken gör det möjligt för oss att erbjuda kunderna ett stort urval bilar, men självklart står hela vårt svenska utbud av bilar till kundernas förfogande oberoende av var eller hur de väljer att köpa bil från oss,” säger Robin Toss.

Stark tillväxt i Sverige

“Det är verkligen spännande med vår expansion i Sverige. Under 2018 öppnade vi tre nya butiker och vi fortsätter att utöka. Vårt nätverk av butiker tillsammans med en exceptionellt bra kundservice och stark digital närvaro är förutsättningar för vår framgång. Kamux ligger i framkant när det gäller försäljning av begagnade bilar och erbjuder förmånliga priser samt är en pålitlig samarbetspartner för kunderna,” säger Olli Kilpi, Director of International Business.

Kamux nyanställer

“Kamux har ett unikt utbildningsprogram där nyanställda får möjligheten att lära sig yrket och kundservice från grunden. Det är viktigt för oss att stödja kommunerna där vi etablerar oss genom att anställa lokalt. Vi har redan börjat annonsera efter personal i Helsingborg. Att ha rätt attityd är avgörande, inte tidigare erfarenhet från bilförsäljning,” säger Robin Toss, vd på Kamux i Sverige.

Mer information:

Robin Toss, Kamux AB, vd, tel. +46 702 807 057
Olli Kilpi, Kamux Corporation, Director of International Business, tel. +358 40 674 1032


Kamux Corporation är en butikskedja, specialiserad på försäljning av begagnade bilar och relaterade tjänster, som växer snabbt. Kamux första bilhall öppnades 2003 i Tavastehus och idag har Kamux 47 bilbutiker i Finland, 15 i Sverige och fyra i Tyskland. Sedan starten har företaget sålt över 200 000 begagnade bilar, varav 46 596 såldes 2018. Kamux omsättning uppgick 2018 till 527,8 miljoner Euro. 2018 var i genomsnitt 472 personer anställda på heltid på Kamux. Kamux aktier är listade på Nasdaq Helsinki-börsen.

www.kamux.com