Kamux kommer att flytta en av sina butiker och sitt svenska huvudkontor inom Stockholms-området

Pressmeddelande, 2020-09-16, kl 09.00

Kamux kommer att flytta en av sina butiker inom Storstockholms-området, från Järfälla till Upplands Väsby.

 “Upplands Väsby är en förort belägen i norra Stockholm och de nya lokalerna kommer bättre tjäna såväl Kamux försäljning som administrativa behov i Sverige. Placeringen längs med E4an, ungefär 20 kilometer från Arlanda flygplats, överensstämmer med vår affärsidé att finnas där för våra kunder, både lokalt och online. Hela vårt utbud av bilar i Sverige är tillgängligt i samtliga våra butiker, inkluderande den nya butiken i Upplands Väsby,” säger Ilkka Virtanen, Director of International Business.

“Att öka butikens storlek kommer stödja vår tillväxt i Sverige. Dessutom kommer placeringen av vår butik i Upplands Väsby att förbättra tillgängligheten i hela Storstockholms-området”, säger Karri Kauppila, Swedish Country Director.

Butiken i Upplands Väsby kommer öppna i början av november. Den nya butikens yta möjliggör en ökning av antalet bilar med 30—50 stycken. Kamux svenska huvudkontor kommer också flytta från Järfälla till Upplands Väsby.

“Det här är inte en ny butik eller en utökning av vårt butiksnätverk i Sverige utan en flytt av en befintlig butik, men Järfälla och Upplands Väsby kommer vara verksamma samtidigt under ett par månader”, förklarar Ilkka Virtanen.

Mer information:

Karri Kauppila, Country Manager, Kamux Sverige, tel. +358 40 715 4343

Ilkka Virtanen, Director of International Business, Kamux Corporation, tel. +358 40 727 5856 

 

Kamux Corporation är en handelskedja specialiserad på försäljning av begagnade bilar och relaterade tjänster, som har vuxit snabbt. Kamux kombinerar handel online med ett omfattande butiksnätverk för att kunna ge kunden den bästa servicen var och när som helst. Förutom digitala kanaler har företaget totalt 78 bilbutiker i Sverige, Finland och Tyskland. Sedan grundandet har företaget sålt mer än 280 000 begagnade bilar, varav 55 432 såldes under 2019. Kamux omsättning uppgick 2019 till 658,5 miljoner Euro. 2019 hade Kamux i genomsnitt motsvarigheten till 595 heltidsanställda. Kamux aktier är listade på Nasdaq Helsingfors-börsen.

www.kamux.com