Kamux kommer öppna en butik i Sundsvall (pressmeddelande)

Kamux, ett företag specialiserat på försäljning av begagnade bilar, öppnar under andra kvartalet 2020 en butik i Sundsvall.

Sundsvall ersätter Göteborg

“ Till följd av olika restriktioner i staden Göteborg har vi ändrat våra planer och kommer öppna en butik i Sundsvall i stället för i Göteborg. Det är tråkigt att vi inte kan öppna planerad butik i Göteborg men som tur är har vi i stället lyckats hitta en annan intressant ort. Butiken i Sundsvall stämmer väl överens med våra planer. Göteborg är en intressant stad för oss och därför planerar vi en eventuell etablering där i ett senare skede,” säger Robin Toss, vd på Kamux Sverige.

Sundsvall ligger ca 340 km norr om Stockholm. Det är en livlig hamnstad med ca 100 000 invånare.

Hamnstad med mycket passagerartrafik

“Sundsvall som stad är känd för omfattande internationell sjötrafik. Ca 200 000 människor passerar årligen Sundsvalls färjeterminaler. Kamux butik kommer ligga i Sundsvalls viktigaste handelsområde Birsta,” säger Robin Toss, vd på Kamux Sverige.

Digital närvaro främjar försäljningen i butikerna

“Ända från början har Kamux affärsmodell varit en kombination av traditionell kundservice och stark digital närvaro, vilket möjliggör för kunder utom räckhåll för våra butiker att hitta oss online. Den starka digitala närvaron och kundupplevelsen online främjar försäljningen i våra butiker. Med det sagt får man inte underskatta betydelsen av fysiska butiker i detaljhandeln,” säger Olli Kilpi, Director of International Business.

Utbildas för jobbet

“Kamux har ett unikt utbildningsprogram där nyanställda får möjligheten att lära sig yrket och färdigheter i kundservice. Vi kommer börja rekrytera Sundsvalls säljteam senare i höst. Rätt attityd är en nyckelfaktor, medan tidigare erfarenhet av bilförsäljning inte är lika viktig,” säger Robin Toss, vd på Kamux i Sverige.

Mer information:

Robin Toss, vd, tel.+46 702 807 057

Olli Kilpi, Kamux Corporation, Director of International Business, tel. +358 40 674 1032

Kamux Corporation är en handelskedja specialiserad på försäljning av begagnade bilar och relaterade, integrerade tjänster, som har vuxit mycket snabbt. Den första Kamux-butiken öppnade i Tavastehus i Finland 2003 och företaget har nu 48 butiker i Finland, 16 i Sverige och fyra i Tyskland. Sen starten har företaget sålt mer än 220 000 begagnade bilar, varav 46 596 såldes 2018. Kamux omsättning uppgick 2018 till 527,8 miljoner Euro. 2018 hade Kamux i genomsnitt 472 heltidsanställda.  Kamux aktier är listade på Nasdaq Helsinki-börsen.

www.kamux.com

Kamux Corporation   Pressmeddelande   2 oktober 2019 kl 12:00