KAMUX-KONCERNEN PRESSMEDDELANDE 14 december 2017 kl. 9

Kamux-koncernen tillkännager utnämningen av Robin Toss som landsdirektör i Sverige

Kamux-koncernen gläder sig över att tillkännage utnämningen av Robin Toss som landschef vid Kamux Sverige och VD för Kamux Ab.

Toss börjar sin tjänst som landschef den 1 januari 2018. Från början av februari 2018 tar han även över som VD för Kamux Ab. Nuvarande VD för Kamux Sverige, Tommi Iiskonmäki, kommer i framtiden att fokusera på sina uppgifter som HR-chef inom Kamux-koncernen.

Tidigare har Robin innehaft olika tjänster inom McDonald’s i Sverige och Finland: Director of National Operations vid Svenska McDonald’s AB, Director of Operations & Franchising vid McDonald´s Finland, Senior Operations Manager vid Svenska McDonald´s, Operations Consultant vid Svenska McDonald’s och restaurangchef. Toss har studerat service management, strategiarbete, marknadsföringshantering och organisationsteori vid Lunds universitet. Dessutom har han deltagit i McDonald’s interna utvecklingsprogram.

Toss har gedigen erfarenhet inom handels- och serviceföretag. Han har utmärkt kompetens inom kedjeförvaltning, skapande av handelsnätverk, ledarskap och företagsutveckling. Vid Kamux-koncernen är Toss medlem i Kamux Sveriges ledningsgrupp.

“Kamux eftersöker tillväxt på alla tre marknadsområden: Finland, Sverige och Tyskland. Som marknadsområde för begagnade bilar är Sverige ungefär dubbelt så stort som Finland och därför är vi extremt nöjda med att Robin Toss ansluter sig till oss på Kamux. Han har god strategisk förståelse samt utmärkta färdigheter för implementering av nödvändiga åtgärder för att driva företaget framåt i takt med att Kamux expanderar”, säger Olli Kilpi, vid Kamux.

"Under tredje kvartalet såg vi återigen tillväxt i Sverige och gjorde ett positivt rörelseresultat. Det här är ett bra tillfälle att vidarebefordra ansvaret för Kamux verksamhet i Sverige till Mr Toss ", förklarar nuvarande VD Tommi Iiskonmäki.

Handelsexpertis och lokal marknadskännedom

”Kamux vill förändra bilhandeln med sitt unika koncept och jag är glad över att vara en del av Kamux tillväxt på den svenska marknaden. Handelsexpertis är definitivt ett av mina kompetensområden samt även utvecklingsprocesser och att leverera verksamhetsresultat i ett snabbväxande företag. Jag ser stora möjligheter för Kamux i Sverige”, säger Robin Toss.

”I vår internationella tillväxt är det av yttersta vikt att kombinera Kamux koncept med lokal expertis. Det kunskapsdjup och bredden av professionell erfarenhet som Toss har med sig till den här tjänsten gör honom väl kvalificerad för att leda Kamux Sverige. Samtidigt vill jag tacka Tommi Iiskonmäki för sitt utmärkta arbete i Sverige”, säger Olli Kilpi.

”Jag ser fram emot att arbeta med det mycket kompetenta Kamux-teamet och jag känner mig entusiastisk över Kamux och den här möjligheten att ansluta mig till företaget”, säger Robin Toss.

Ytterligare frågor

Olli Kilpi, Director, International Business Operations, Kamux, +358 40 674 1032

Kamux-koncernen är en butikskedja specialiserad på försäljning av begagnade bilar och relaterade integrerade tjänster som vuxit snabbt. Den första Kamux-bilhallar inledde verksamheten 2003 i Tavastehus, Finland och för närvarande har företaget 41 bilhallar i Finland, 10 i Sverige och två i Tyskland. Sedan företaget grundades har det sålt fler än 150 000 begagnade bilar, varav 36 290 såldes under 2016. År 2016 uppgick Kamux omsättning till 405 miljoner euro. I slutet av 2016 hade Kamux 552 anställda, varav 272 var heltidsanställda. Kamux aktier är listade på Nasdaq Helsingfors.

www.kamux.com