Kamux öppnar ny megabutik i Göteborg

Bilhandlaren Kamux har det senaste året växt sig allt starkare på marknaden för begagnade bilar. Nu firar företaget framgångarna genom att slå upp portarna för sin hittills största butik i Sverige. Den topprenoverade megabutiken på Hisingen i Göteborg, som även kommer att rymma en speciell yta för miljöbilar, är hela 5 000 kvadratmeter stor. Den 15 maj äger den officiella invigningen rum.

– Intresset för begagnade bilar är större än någonsin och marknaden fortsätter att växa i en allt snabbare takt. För att möta det ökade trycket och fortsätta vara den ledande aktören inom branschen är vi nu glada över att utöka vår närvaro i Sverige. Med vår nya butik kan vi möta en stigande efterfrågan och samtidigt erbjuda våra kunder bilhandel i världsklass, säger Tommi Iiskonmäki, vd Kamux Sverige.

Med 5 000 kvadratmeter blir det nya tillskottet Kamux största etablering någonsin. Syftet är att skapa en modern bilanläggning och en kundupplevelse utöver det vanliga. Den stora ytan möjliggör plats för runt 400 bilar och butiken har också genomgått ett omfattande renoveringsarbete för att vara i absolut toppskick.

– Göteborgs nya butik är verkligen något speciellt. Jag har sett många butiker men den här är riktigt imponerande och jag hoppas att kunderna kommer att tycka detsamma, säger Tommi.

Ett helt nytt och grönt koncept

Nytt i Göteborgsbutiken är också Kamux Green, en specialanpassad yta för elbilar, hybrider och gasbilar.    

– Dessa bilar kräver en annan typ av kunskap hos försäljaren. Därför vill vi koncentrera urvalet av miljöbilar till butiken i Göteborg, för att på så vis kunna hjälpa våra kunder med expertis av absolut högsta klass, säger Imad Khohsnaw, butikchef i Göteborgsbutiken.

 

För mer information, kontakta:

Tina Dahl
Kommunikation, Kamux
Telefon: 070 325 01 21
E-mail: tina.dahl@kamux.se

Om Kamux

Kamux är en affärskedja, specialiserad på handel med begagnade bilar och relaterade tjänster, som vuxit snabbt. För att kunna ge kunderna den bästa upplevelsen var som helst och när som helst kombinerar Kamux internethandel med ett utbrett butiksnät. Förutom via digitala kanaler är företaget verksamt med 78 butiker i Finland, Sverige och Tyskland, varav 23 butiker i Sverige. Sedan starten har företaget sålt över 300 000 begagnade bilar, varav 60 657 såldes under 2020. Kamux redovisade för år 2020 en omsättning om 724,1 miljoner Euro. Omvandlat till heltidsanställningar sysselsatte Kamux i genomsnitt 713 personer under 2020. Företagets aktie är listad på Nasdaq Helsingfors. Läs mer om Kamux Corporation på www.kamux.com (på engelska).