2021-09-28

Så här får du ut mest av bilens värde (pressmeddelande)

Att bilens värde sjunker så fort den lämnar bilhandlaren är något man ofta hör. Men det behöver inte alltid vara sant. Det finns nämligen enkla knep att ta till för att din bil ska behålla sitt värde under en lång tid framöver. Bilhandlaren Kamux har tagit fram de bästa tipsen på hur du maximerar din bilaffär och hur du kan bibehålla bilens värde. Går du i säljtankar? Då är detta listan för dig!

Att både köpa och sälja begagnade bilar är hett just nu. Men vad är egentligen det viktigaste att tänka på inför en bilaffär? Nästan alla bilar tappar i värde med tiden. Med en väldigt liten ansträngning kan du dock hålla din bil i toppskick, vilket kommer gynna dig när det är dags att sälja den vidare. Det handlar främst om detaljer som ofta glöms bort eller som det slarvas med. Kamux som är ledande inom branschen delar därför med sig av sina effektivaste tips.  

– I takt med att populariteten för handeln med begagnade bilar ökar har även frågor kring vad som är gynnsamt och inte gjort det. Det har alltid varit prat om att bilar förlorar mycket i värde och att du inte kan göra en gynnsam affär. En stämpel som vi vill hjälpa till att sudda bort. Bara genom att ta väl hand om bilen kan du öka dina chanser rejält till en bra framtida affär, säger Tommi Iiskonmäki, vd Kamux Sverige.


Sälj din bil till oss >>
 

Fem tips för den ultimata bilaffären: 

Håll bilen ren

A och o när det kommer till begagnade bilar är att se till att vårda bilen ordentligt. Rostfläckar är något som får många köpare att höja på ögonbrynen och tveka. Se till att tvätta bilen regelbundet och fixa till rostskador så fort de dyker upp. 

Insidan är lika viktig som utsidan

Det är ingen som är intresserad av en illaluktande och ofräsch bil. Även insidan behöver lite extra kärlek mellan varven. Få in som rutin att städa insidan av bilen grundligt några gånger om året. Ta även en extra noggrann titt på insidan av bilen när det är dags att sälja. Kanske behöver du byta ut eller laga klädseln? 

Slarva inte med service

Att du ska ta väl hand om din bil går inte att poängtera nog. I detta ingår även att du ska serva den så fort den behöver service. Se till att det är en bra och seriös verkstad som gör detta och att de för in servicen i digitala serviceböcker. Samma gäller besiktningar. Spara alltid papper på den senaste besiktningen så att du kan visa upp dessa för bilens nya ägare.

En välpolerad bil är inte enbart för syns skull

För att underlätta att bilen håller sig ren och att smutsen inte fastnar lika lätt är vaxning en viktig del. Även en lackpolering kan agera som ett mer långvarigt skydd. Om du inte har ett brinnande intresse för polering finns såklart hjälp att få. En investering värd att göra då den kommer bidra till att bilen behåller sitt värde bättre. En bonus är att bilen dessutom blir extra fin att titta på!

Det lönar sig att byta ut det trasiga

Att försöka sälja en bil med slitna däck och trasig utrusning leder garanterat till en sämre affär. Även om det kan kännas meningslöst att byta ut det trasiga i bilen strax innan det är dags att

sälja så är det allt som oftast väl investerade kronor. Det kommer gynna dig att ha en bil med fina däck och hel utrustning när det väl är dags för affären. 

 

För mer information, kontakta:

Tina Dahl
Communications, Kamux
Telefon: 070 325 01 21
E-mail: tina.dahl@kamux.se


Nyaste