Störst intresse för BMW, Audi och Volvo (Pressrelease)

De mest sökta bilarna på Kamux.se i juli är: BMW, Audi och Volvo

I julihettan sökte svenskarna flitigt svalka från sin bilfeber på webbplatsen Kamux.se; en bilfirma specialiserad på begagnade bilar. Det mest eftersökta bilmärket på Kamux hemsida var BMW, tätt följt av Audi och Volvo. Av de enskilda modellerna fick Audi A7 flest sökningar. Även Kamux elva bilhallar i Sverige var välbesökta i juli, då semestern gav möjlighet att provköra och jämföra fordon på plats. När det gäller faktisk försäljning från Kamux hallar toppade under juli inte förvånande Volvo med nästan dubbelt så många fordon som efterföljarna Volkswagen och BMW.

‒ Under sommaren rör man sig utomhus - på väg till sommarstället, semesterorten, för att besök festivaler eller släkt och vänner. Det är ofta då man börjar fundera över vilket bilbehov man har och om uppgraderingar behöver göras. Kanske önskar man mer utrymme i form av en kombi, större motoreffekt eller AC. Det varma vädret väcker också drömmen om en cabriolet till liv, berättar Robin Toss, svensk vd på Kamux.

– För många erbjuder semestern tid att äntligen jämföra olika bilar man övervägt och provköra dem. Det har vi tydligt kunnat konstatera i våra bilhallar under sommaren, säger Toss.

Brett urval av toppmodeller

Listan över de mest sökta bilmodellerna på Kamux.se i juli var mycket jämn, men toppades av Audi A7, Ford Focus och Mercedes-Benz CLA.

‒ Modellerna på tio-i-topp-listan är ofta mycket mångsidiga. De erbjuder ett brett urval av utrustning och tillbehör i olika prisklasser och tilltalar därför många olika kundgrupper, konstaterar Robin Toss.

‒ Det finns också ett visst segment som intresserar sig för SUV- och terrängmodeller. De ligger dock inte på 10-i-topp-listan men väl på 20-i-topp-listan.

Det lite lyxigare, funktionalitet för familjen eller en cool coupé?

De mest eftersökta bilmärkena på Kamux svenska webbplats i juli var BMW, Audi och Volvo. De tio populäraste märkena reflekterar svenskarnas smak för högklassiga europeiska och japanska kvalitetsbilar, som ofta erbjuder stor variation vad gäller storlek och användarbehov. Trotjänaren Volvo har som alltid en speciell plats i Bilsverige. På sjunde plats låg elbilen Tesla, som intresserar både miljömedvetna och vänner av en sportig coupé.

– Tesla förenar en sportbils prestanda med låga utsläppsvärden och väcker allt mer intresse hos både konsumenter och företag. En välbehållen Tesla med låga miltal samlar snabbt stora mängder klick på webben, berättar Toss.

Kamux erbjuder en bredare bilpark än någonsin

Kamux är ett företag som specialiserar sig på försäljning av begagnade bilar och fortsätter även under 2018 sin starka tillväxt och expansion i Sverige. Kamux utökar under året sin verksamhet i Sverige med öppningen av en tolfte anläggning i Västerås i september, samt en trettonde i Göteborg mot slutet av året.

Kamux är specialiserat på begagnad bilförsäljning och vårt kundlöfte är att erbjuda attraktiva priser, ett brett urval och uppmärksam kundservice.

‒ Enligt Kamux koncept har kunden tillgång till samtliga våra bilhallars utbud. Man kan slutföra affären i vilken som helst av våra butiker och även få bilen hemlevererad, om man så önskar. Våra svenska kunder har också tillgång till hela vårt urval i Tyskland, berättar Robin Toss.

– Kamux vill modernisera och utveckla bilhandeln. Bilköpet ska vara en smidig och behaglig upplevelse och priset förmånligt.

Kamux.se-webbplatsens TOP 10 bilmodeller i juli 2018

Audi A7
Ford Focus
Mercedes-Benz CLA
Audi A4
BMW i8
BMW 335
Volvo V60
Tesla Model S
BMW 320
Volvo V70

Kamux.se-webbplatsens TOP 10 bilmärken i juli 2018

BMW
Audi
Volvo
Ford
Volkswagen
Mercedes-Benz
Tesla
Honda
Nissan
Peugeot

Kontakta för information:
Robin Toss, vd Kamux Sverige
tfn. +46 702 807 057

Börsbolaget Kamux är specialiserat på handel med begagnade bilar. Kamux har verkat i Sverige sedan 2012 och har i dagsläget butiker på 11 orter i landet. Kamux, som grundades i Finland år 2003 har sammanlagt 56 bilhallar i Finland, Sverige och Tyskland. Företaget har sedan 2003 sålt över 170 000 begagnade bilar och redovisade för år 2017 en omsättning om 454,9 miljoner Euro. Omvandlat till heltidsanställningar sysselsatte Kamux i genomsnitt 418 personer under 2017. Företagets aktie är listad på Nasdaq Helsingfors. Läs mer om Kamux Corporation på www.kamux.com (på engelska).