Vilka omständigheter påverkar beslutet att köpa en begagnad bil? (pressmeddelande)

Pålitlighet, säkerhet och tilltalande köregenskaper är viktiga kriterier för den som köper en begagnad bil. Ekonomiska faktorer väger givetvis också in precis som den miljövänliga aspekten vilket är en viktig fråga och urvalskriterium för en del. Så sammanfattar bilåterförsäljaren Kamux, som är specialiserade på försäljning av begagnade bilar, bilisternas kriterier.

”Det är viktigt för dem som köper en begagnad bil att de kan lita på uppgifterna om bilen. Att man vet vad man köper för ingen gillar överraskningar på den nyinköpta bilen. Dessutom har vi märkt att bilens säkerhetsegenskaper och körkomforten är viktiga urvalskriterier för många”, berättar Jesper Ridde, som är regionchef på Kamux.

Den ekonomiska faktorn har också betydelse vid valet av bil

”Förmånliga driftskostnader och liten förbrukning spelar roll vid valet av bil, men enligt vår erfarenhet har de inte lika stor betydelse i beslutsfattandet som just säkerheten, pålitligheten och köregenskaperna”, säger Jesper.

Bilens utrustning har stor betydelse för kunderna. I dag vill människor ha valuta för pengarna, och utrustningen är en viktig del av både körkomforten och säkerheten. 

Färgen spelar inte så stor roll

”Att bilen passar de egna körbehoven och körkraven är nog det centrala. Färgen är inte det viktigaste kriteriet för den som ska köpa en bil, men såklart kan den ändå vara viktig för en del bilister. Bilägarna verkar fundera på hur färgen påverkar återförsäljningsvärdet, men den begagnade bilens skick, inklusive oskadad lack, är viktigare än färgen”, berättar Jesper.

Tysthet är ett trumfkort

En av dagens trender är även att man värdesätter en tyst bil.

”Jag tycker att det säger mycket om vår tid. Vi lever mitt bland ljud och buller. Bilen kan fungera som en plats att finna ro på, där man kan njuta av en stunds tystnad eller koppla av med sin favoritmusik utan bakgrundsoljud”, sammanfattar Jesper.

Om miljövänliga aspekter är något man sätter stort värde på blir de även ett viktigt kriterium vid valet av bil. 

”När det kommer till hur miljövänlig bilen är så skiljer det sig, enligt min erfarenhet, ganska mycket mellan kunderna. Antingen anser de att miljöpåverkan är mycket viktig eller inte”, konstaterar Jesper.

För mer information, kontakta:

Jesper Ridde

Regionchef, Kamux

Telefon: 070 325 1097

E-mail: jesper.ridde@kamux.se

www.kamux.se

 

Kamux Corporation är en handelskedja specialiserad på försäljning av begagnade bilar och relaterade tjänster, som har vuxit snabbt. Kamux kombinerar handel online med ett omfattande butiksnätverk för att kunna ge kunden den bästa servicen var och när som helst. Förutom digitala kanaler har företaget totalt 78 bilbutiker i Sverige, Finland och Tyskland. Sedan grundandet har företaget sålt mer än 280 000 begagnade bilar, varav 55 432 såldes under 2019. Kamux omsättning uppgick 2019 till 658,5 miljoner Euro. 2019 hade Kamux i genomsnitt motsvarigheten till 595 heltidsanställda. Kamux aktier är listade på Nasdaq Helsingfors-börsen.

www.kamux.com (på engelska)