Kamux deltar i Blocket och DNBs pilotprojekt med online köpknapp i bilannonserna 

7 november släpptes en ny funktionalitet på Blocket, där kunden kan boka bilen online genom användande av en köpknapp. Kamux är mycket glada att vara en av fyra bilfirmor som får chansen att under en tre-månaders-period testa köpknapp i sina bilannonser på Blocket.

Enligt Blocket kan mer än var fjärde svensk upp till 34 år tänka sig att köpa bilen helt online. Ju yngre kunder, desto större intresse för online köp.

För att möta den nya generationens bilköpare lanserar Blocket Fordon en köpknapp i bilannonserna tillsammans med DNB. Köparen erbjuds olika finansieringsalternativ och verifierar sig genom BankID.

”Vi vill erbjuda våra kunder olika sätt att betala för sin bil, så att de kan välja det som passar dem bäst. En del kunder har visat intresse för att handla online. Traditionellt har kunderna velat besöka en butik och kanske testköra bilen, men att handla på nätet har blivit allt vanligare inom handeln och vi är därför angelägna att se hur Blockets annonser med köpknapp tas emot av kunderna. Vi vill gärna betjäna våra kunder i alla kanaler: online, butik, per telefon eller chat, och våra bilar levereras till och med hem till kunder utan extra kostnad,” säger vd på Kamux Sverige Robin Toss.

För mer info
Robin Toss, vd Kamux, robin.toss@kamux.se

Om Kamux
Kamux-koncernen är en butikskedja specialiserad på försäljning av begagnade bilar och relaterade tjänster, som har vuxit snabbt. Den första Kamux-butiken öppnade 2003 i Tavastehus, Finland, och företaget har för närvarande 44 bilbutiker i Finland, 12 i Sverige och 3 i Tyskland. Sedan öppnandet har företaget sålt mer än 180 000 begagnade bilar, varav 40 957 såldes under 2017. Kamux omsättning uppgick 2017 till 454,9 miljoner Euro. 2017 hade Kamux i genomsnitt 418 heltidsanställda. Kamux aktier är listade på Nasdaq Helsinki-börsen.

www.kamux.se

Här Blockets pressrelease på MyNewsdesk: https://www.mynewsdesk.com/se/blocket/pressreleases/blocket-fordon-och-dnb-lanserar-koepknapp-i-bilannonser-2796535

Här artikel på Breakit: https://www.breakit.se/artikel/16790/blockets-nya-drag-vill-att-du-klickar-hem-bilen-direkt-pa-nat